keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Oppimiskäsitys opetuksen ohjaajana

Viimeinen rutistus opeopinnoissa ennen joululomaa. Olen reflektoinut oppimiskäsityksiä, jotka vaikuttavat opettamisen taustalla. Tämä on ollut mielenkiintoinen tehtävä itselleni, sillä olen pohtinut millaisia erilaisia oppimiskäsityksiä on ollut minun opiskelijapolkuni varrella; peruskoulussa, lukiossa, ammatillisissa opinnoissani, yliopistossa ja ammatillisessa opettajakoulutuksessa. Lisäksi olen lopussa lyhyesti jäsentänyt miten olen itse soveltanut sosio-kontruktiivista oppimiskäsitystä työhönvalmentajan työssä kuluneen syksyn aikana. Tämän aiheen työstäminen on ollut itselleni tutkivaa oppimista, jota pidän itselleni tärkeänä ja mielenkiintoisena oppimismenetelmänä. 
Aiheesta tiivistetty opetuskooste Padlet-seinälläni.

Nyt vetäydyn hetkeksi metsään ja nautin joulusta!


CC0


sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Some osaamista

Digiosaamista olen kehittänyt tänä syksynä muun muassa kuvapalveluja, verkkokokous- ja opetusvideoita tekemällä ja käyttämällä. Some noviisi -merkki hankittuna! Täytyy sanoa, että digitaalinen opettaminen ja ylipäätään erilaisten digitaalisten mahdollisuuksien hyväksi käyttäminen erilaisissa työelämän tarpeissa on alkanut kiinnostamaan ja mietin useinkin missä kaikessa näitä palveluja voisi hyödyntää.



Diakoninen hoitotyö

 Diakonian viran päivänä julkaistiin kirjoitukseni diakonisesta hoitotyöstä. "Sairaanhoitaja-diakonissat ovat terveydenhuollon laillist...