Näyttöön perustuva toiminta, tutkimus ja kehittäminen -kurssin anti itselleni oli oppia konkreettisesti, miten hoitotyötä kehitetään. Näyttöön perustuva toiminta oli itselleni sanana tuttu, mutta tämän kurssin aikana opin tämän prosessikaavion. Myös kurssin erittäin hyvät asiantuntijaluennot auttoivat minua ymmärtänään teorian hoitotyön käytäntöön soveltamisen tapoja. Samoin hoitotyön kehittämisen eri toimijoiden roolit näyttöön perustuvassa toiminnassa kirkastuivat. Kehittämistyöhön osallistuu koko toimijaketju kaikilla hoitotyön organisaatiotasoilla. Vain tällä tavoin kehitystyö läpäisee koko toimijaverkoston ja tulee vaikuttavaksi toiminnaksi.
Kurssimme loppuhuipennuksena oli Oulun Tietomaassa järjestetyt Tiedetanssit, joita me terveystieteiden opiskelijat pääsimme mukaan järjestämään. Tapahtuman tarkoituksena oli tarjota senioreille tietoa ikääntymisen vaikutuksesta tasapainoon sekä tanssin vaikutuksesta kognitiivisiin kykyihin ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Ja tietysti tanssia!
Valitettavasti covid-virus heitti minulle kapuloita rattaisiin ja Tiedetanssit jäivät omalta osaltani kokematta. Tosin tämä hieno idea jäi mieleeni ja mietin, voisiko saman tyylistä tapahtumaa kokeilla myös Keski-Pohjanmaalla lähihoitajaopiskelijoiden kanssa. Tietanssit oli hieno tapa tuoda tieteellistä tutkimusta ruohonjuuritasolle, käytäntöön ja ihmisten arkeen! Täman hauskan idean kypsyttämistä täytyy jatkaa omalla työpaikalla ammattikoulussa Kpedulla.