maanantai 28. toukokuuta 2018

Uusia ovia avaamaan


Olen innoissani! Aloitan työharjoittelun Kokkolan kaupungin henkilöstöosastolla. Odotan kovasti, miten pystyn hyödyntämään erityisesti kasvatuspsykologian ja henkilöstöjohtamisen opintojani tällaisessa työssä. Tietysti kiinnostaa myös nähdä, miten keskisuuressa organisaatiossa kehitetään henkilöstöä.

Henkilöstönjohtaminen on mielenkiintoinen asia, joka linkittyy niin moneen tekijään organisaatiossa ja on keskeinen  tekijä myös organisaatioiden tehokkuudessa ja tuottavuudessa. Itselleni on syntynyt se käsitys, että tavoiteltava tila on sellainen, jossa ihminen voi työskennellä siten, että hän kokisi työtyytyväisyyttä ja eri elämän osa-alueet olisivat tasapainossa keskenään. Ristiriitatilanteita puolestaan tulisi kyetä ennaltaehkäisemään ja selvittämään mahdollisimman varhain, jotta turhaa energiaa ei kuluisi näihin, vaan työntekijät voisivat keskittyä oleelliseen, oman työtehtävänsä hoitamiseen. Sekä organisaatiot että ihmiset ovat monimutkaisia kokonaisuuksia, joten tällä saralla riittää aina kehitettävää. Siksi tällaiset asiat kiinnostavat minua.


sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Ajatuksia avaamaan

Olen jo pitkään pohdiskellut, että voisin aloittaa kirjoittamaan blogia ajatuksistani ja oivalluksistani, joita olen aikuisopiskelun taipaleella herännyt miettimään. Aikuisena opiskelu on ollut itselleni ajattelua avartavaa ja innostavaa uuden oppimista, mutta asioiden jakaminen muiden ihmisten kanssa on ollut etäopiskelun vuoksi vähäisempää kuin itse olisin toivonut. Aloittaessani nyt opiskeluihini liittyvän harjoittelun, ajattelin perustaa blogin jakamaan niitä ajatuksia, joita pongahtavat pintaa ja jotka vaativat lisää tarkastelua.

Valitsin blogilleni nimen Opinkehä, koska itseäni viehättää ajatus yksilön elinikäisestä oppimisesta ja kasvusta, joka etenee kehämäisenä prosessina ja rakentuu aina aikaisemmin opitun tai omaksutun päälle. Ehkä mieleen tulee myös positiivinen oppimisen ja kehittymisen imu, jossa uuden tiedon valossa voi arvioida omia tämän hetkisiä ajatuksia ja käytänteitä sekä niiden toimivuutta.


Katsotaan, mitä tästä blogista syntyy...

Diakoninen hoitotyö

 Diakonian viran päivänä julkaistiin kirjoitukseni diakonisesta hoitotyöstä. "Sairaanhoitaja-diakonissat ovat terveydenhuollon laillist...